SONGS  OF  JACOB  ELK

All my Songs, Videos & Lyrics


Presse, anmeldelser & omtaler

Anmeldelser:

BT
👍👍👍👍

"... Det er et ambitiøst projekt, hvor Elk, der har gennemgået en traumatisk midtlivskrise, sætter ord på sit sammenbrud og misbrug, begivenhederne, der førte ham til bunden og især reflektioner, opstået på tilbagevejen mod lyset. Og det gør han godt. For os andre kan det være svært at beskrive en tur i Netto med fem ord - men Elk formår at beskrive sine eksistentielle jordskælv præcist og lyrisk indenfor popsangens snævre rammer... "
Læs anmeldelsen her!
 

CONNERY
👍👍👍👍👍

"... Lad det være sagt med det samme; "Songs of Jacob Elk" er intet mindre en tour de force udi musikalske og lyriske genialiteter og jeg har svært ved at få hænderne ned pga netop dette. Musikalsk og lyrisk rammer vi niveauer, som mange kun drømmer om - ja superlativerne står jo nærmest i kø... "
Læs anmeldelsen her!
 

GAFFA
👍👍👍👍👍

Storslåede sange fra et plaget sind ! ".... Da sangskriveren Jacob Elk for nogle år siden ramte bunden med et psykisk sammenbrud, kom han ud af krisen ved at supplere den professionelle hjælp, han modtog, med en solid gang terapi gennem sangskrivning. Det kom der over 40 sange ud af, og de 11, der er havnet på Songs of Jacob Elk emmer af at være blevet til på baggrund af dyb indre nødvendighed – samtidig med, at de lyder umanerligt godt. Bag eksekveringen af Elks sange står sangskriverens to gamle gymnasiekammerater, Jens og Peter Hellemann, der sammen med en af landets mest udtryksfulde sangere, Bjørn Fjæstad, har begået et frydefuldt flosset udtryk, der skramler lige lukt ind i øregangene på den sagesløse lytter, der ikke har andet valg end at lade sig overrumple af afsindige ørehængere som "The Clown", "Beat Reality" og "Kaboom Kabaang Kachiing". Som en potent cocktail af David Bowie, Tom Waits og Cat Stevens rammer albummet en særlig nerve, og enhver med hang til stærk sangskrivning og mageløs musiceren bør unde sig en stund eller to sammen med Fjæstad, Hellemann-brødrene og Jacob Elks sange..."
Læs artiklen hos GAFFA - klik her!
 

 

GAFFA - 5 stjerner

BT - 4 stjerner

CONNERY - 5 stjerner


Portræt i BT: Dansk musiker fik succes og blev mangemillionær: "Men jeg var på antabus første gang som 21-årig"


BT lavede et portræt om min historie og sangskrivning.

Det blev en længere artikel, hvor jeg fik mulighed for at tale åbent om alt lige fra et psykisk sammenbrud, indlæggelse på den "lukkede", alkoholisme, ny livsglæde, at finde sindsro - samt bruge musik som terapi.

Læs hele portrættet her

Portræt i BT


NYT ALBUM PÅ VEJ

Nyt album på vej. 12 NYE danske sange.


TV2 Go´morgen interview

På Morgen TV

1 minut før vi går live


Pressemeddelelse: Om albummet "Fjæstad & Hellemann Bros. - Songs Of Jacob Elk"

Resultatet af to års samarbejde mellem 4 personer ligger nu færdigt. Et konceptuelt album med 11 sange om sind og adfærd, følelser og defekter.

Et samarbejde mellem sangskriveren Jacob Elk, sangeren Bjørn Fjæstad og musikerne/producerne Jens Hellemann og Peter Hellemann. Den amerikanske lyriker Neill Furio har hjulpet med at forædle albummets engelske tekster.

For to år siden rakte Jacob Elk ud efter sine gamle skolekammerater brødrene Hellemann, som siden gymnasiet havde gjort sig i det musikalske på den danske og internationale koncert- og teater scene. Jacob havde været igennem en længere krise hvor skyggerne fulgte ham helt ud til en skillevej. Vendepunktet indfandt sig på et tidspunkt hvor han var ved at isolere sig og vælge familien helt fra. Et medfødt krøllet sind, stress og flugt i alkohol havde overtaget hans hverdag. Et sammenbrud der endte med at Jacob opsøgte professionel hjælp.

“Jeg var blevet ensom, selv når jeg var sammen med andre - fest var blevet til hverdag - men samtidigt var festen på en måde helt slut. Mine dårlige sider var blevet forstærket og vildt-voksede i mig som ukrudt. Jeg havde til sidst ikke styr på hverken mine tanker eller følelser. Jeg var ved at give helt op...”

- fortæller Jacob – der kom videre ved at begynde at skrive sig ud af det og kanalisere ord og tanker ud i de over 40 sange som det blev til, da han først kom i gang med sangskrivningen. Gensynet med Jens Hellemann og Peter Hellemann for to år siden indledte dette projekt, hvor brødrene begyndte at fortolke og producere Jacobs sange.

Brødrene anbefalede Bjørn Fjæstad som sanger til projektet, som de tidligere har arbejdet sammen på deres succesfulde teaterkoncerter såsom ”HEY Jude”, “Beethoven" og "Bob Dylan”.

Jens Hellemann, Bjørn Fjæstad, Jacob Elk & Peter Hellemann

"THE CLOWN" (Musikvideo fra albummet)

11 sange fortolkes

Om samarbejdet udtaler Bjørn Fjæstad :

“At fortolke sangene har for mig været en tur tilbage til 70´erne,- jeg genkender melodiernes oprindelse. Temaerne er jo eviggyldige, men da jeg selv er over de halvtreds genkender jeg den midtvejs/livs reflektion som indfinder sig hos mennesket og i sangene. Opgøret med ens egne gode og mindre gode sider kommer jo snigende hos de fleste mennesker på forskellige vis når man er omkring de halvtreds. Dér hvor man finder ud af at succes, resultater eller prestige ikke er kilden alene til at blive et helt menneske, men hvor fordybelsen og den mere åndelige reflektion begynder at melde sig på banen”.

Jens Hellemann udtaler om albummet:

”Da Jacob dukkede op fra fortiden for to et halvt år siden, havde vi ikke set hinanden siden en prisfest for IT branchen i 2000. - 17 år! Så hvem havde gættet på at dette ville udvikle sig, ikke bare til et spændende samarbejde, men også et fornyet venskab. Det at møde et menneske fra ens fortid, og så finde ud af hvor meget man stadig har tilfælles, og hvor meget vores grundlæggende problemer og udfordringer som mennesker (læs: mand 40+) er de samme, selvom de har vist sig på forskellig vis i de meget forskellige liv vi har levet, har været en "eye-opener" - og en gave, og ja, nærmest en lettelse. Gennemsnitsalderen for midtvejskrisens indtræden hos mænd er 44 år. Og vi er mange der oplever den. Da jeg begyndte at lytte til Jacobs sange i 2015, stod det mig hurtigt klart at dette er alvor, det er ikke bare "sangskrivning for sangskrivningens skyld". Nej,- disse sange kom tydeligvis ud af en dyb nødvendighed. Det er så lige der man tænder som producer og siger: "det projekt vil jeg gerne være med til følge til dørs."

 


Links: (eller brug menuen øverst)